Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tökéletes profilkép

2011.02.18

Először is mit értünk profilkép alatt?Az a kép,ami egy haverod gépén megjelenik ,amikor rád keres az ismerősei között(és ha erre kattint megjelenik a teljes profilod:videóid,képeid,bejegyzéseid,és ezek élén a profilfotód)

A jó profilkép alapszabályai:

 

Ez rossz:A fotón a telefon/fényképezőgép is rajta van

Miért rossz:Mert közönséges,és az emberek nem azt akarják látni mivel eltereli a figyelmet rólad.

Ez jó:Ha mégis telefonnal akarsz fotózni,akkor ahelyett,hogy a tükörbe a telefon lencséje látszódjon,fordítsd meg,és amikor bele akarnál nézni a tükörbe,és pont a fejedet nem látod,mert eltakarja telefon/fényképező,akkor van jó helyen.Ha egy kicsit messzebbről fotózol,a tükörben még azt is látod,hogy a telefonban hol van a fejed.

Ez rossz:A haverokról van fenn fotó,amin te nem is vagy rajta

Miért rossz:Mert egy éppen megjelölni akaró ismerő azért nem akar bejelölni,mert a haverok fotója miatt nem biztos,hogy te vagy az,hiszen a haverokat nem ismeri...Másrészt pedig lehet,hogy szereted a haverokat,mégis ők maguk is jobban szeretnének rólad látni egy fotót.

Ez jó:Ha mégis ugyanazt a fotót akarod feltenni,akkor odaretusálhatod magad,vagy megkéred őket egy közös fotóra.De ha lehet,akkor rólad legyen a profilképed.

Ez rossz:Fekete fehér kép,amin úgy nézel,mint egy horrorfilm főszereplője,valamint a negatív formátumú fotók is csúnyák

Ez jó:Légy természetes,és mosolyogj,csak akkor tedd fekete-fehérbe,ha éppen valami gyönyörű táj előtt ,,állsz modellt",vagy ha éppen valami fantasztikus helyen fotózkodsz(Pl.Pisa-i Ferde-torony)-hogy emlékszerűen hasson a szemlélődőre.Szintén ugyanezt lehet megtenni az antik formátummal.

Ez rossz:Soha ne legyen a profilfotód megdöntve(ezáltal te átlóban látszódsz rajta),mivel az ilyen fotók is közönségesek,naponta több száz ilyen unalmas fotó kézül,az átlós elhelyezkedésed miatt az emberek nem az arcodra összpontosítanak,hanem a testedre,ez esetben a derekadra,ezért ha van rajtad súlyfelesleg,nem mutat jól,meg amúgy is,ne fotózkodj döntött fényképezőgéppel,tartsd egyenesen!

Ez jó:Tartsd egyenesen a fényképezőt,és ne túl közelről,és ne is túl távolról fotózkodj,mert az előbbi esetnél csak az arcod látszódik,ami pattisoknál nem ajánlott,utóbbinál pedig te csak egy kis alak vagy a rengetegben,és ez kihangsúlyozza,ha egy kicsit duci,vagy egy kicsit csont vagy.A profilképen általában fejtől nyakig,fejtől vállig,fejtől derékig,fejtől térdig,és fejtől talpig mutatsz jól ,vagy esetleg úgy,hogy körülötted mégis szép a táj ,és messzebbről fotózzák,DE minimum a kép fele a tiéd  legyen,és ne a táj-é.

Ez rossz:Csücsörítés-pfuj,szintén ellenszenvet kelt az emberekben,és bár jó pofának tűnik,mégis túl filmcicás.

Ez jó:Soha ne csücsöríts egy fotón,nagyon hülyén mutat,tarts normálisan a szádat,+humor:ha annyiszor pofon vágnának,ahányszor egy fotón csücsörítettél,akkor többet már nem tudnál csücsöríteni

Igyekezz ne a lánymosdóban készíteni a fotókat,hanem kiránduláson,otthon,kertben,hobbi közben.

A többi fotón a profilképeknél nem megengedett hibákat nyugodtan elkövetheted,kivéve a telefon láthatóságát,a halottas nézést és az eldöntést.A sima fotókat készítheted a barátnőiddel,fiúddal,kirándulás közben,bulin,vicces helyzetben...stb.DE ha a fiúddal fotózkodsz azért ne a csókolózós képeket tegyétek,fel,mert ellenszenvet és undort kelt az emberekben.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lauranelli@freemail.hu

(Laura, 2011.04.19 15:30)

Ez tényleg így van. Megfogadom az oldaltanácsát, mert hasznos.
Köszönöm!

Re: lauranelli@freemail.hu

(Barbee, 2013.10.18 18:19)

Szerintem is hasznos!

zsebibaba126@gmail.com

(zombori kitti, 2015.07.09 18:40)

violettás profilt szeretnék hogy kell csinálni a profilt

nyitraiadrienn 3@gmail.com

(nyitraia adrienn, 2014.05.22 08:56)

nincs

Citrom-bonbon club

(Rália, 2012.12.03 19:25)

Sziasztok lányok! Kapcsolódjatok a Citrom-bonbon clubhoz! További információ: bal oldalt(zölddel) Zene, majd a hozzászólások alatt. Jelentkezzetek!!!!!!!!!!!!!!!

+_+

(andrea, 2011.07.10 16:14)

szerintem igazatok van es ez igy jo!!!!

-.-"

(Haaal, 2011.05.06 20:53)

ugyan ez van az én oldalamon, és csak hogy tudd(én írtam -.-") lopós majom:@:@