Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karrier/suli

2011.01.12

Ha jó vagy…

Töriből:

JOGÁSZ

Jogásznak hívjuk összefoglalóan a jogi foglalkozást űző embereket. Ha elvégzel egy jogi egyetemet, még nem válik el, hogy a jogalkalmazás melyik területén dolgozol majd később. A tanulmányai befejezése után ugyanis hasonlóan az orvosokhoz-még nem végezhet önálló jogi munkát a jogász, csak az ún. sikeres jogi szakvizsga sikeres letételét követően. A jogi szakvizsgára való jelentkezés előfeltétele a legalább 3 éves jogi szakmai gyakorlat megléte.

Végzettség

Az ország legjobb egyetemein (ELTE, PPKE, PTE, KRE, DE, SZTE) érdemes diplomát szerezned. Nagyon telített szakma, ezért csak az igazán jóknak és elszántaknak marad pozíció.

 ÜGYVÉD

Az ügyvéd törvényes eszközökkel és módon segíti elő megbízója jogainak érvényesítését, illetve kötelezettségeinek teljesítését. Magyarán az ügyfelet képviseli a vád ellenében, jogi tanácsot ad, szerződést, beadványt, egyéb iratokat szerkeszt. Ezenkívül jogosult még az adó- és társadalombiztosítási, pénzügyi vagy más egyéb tanácsadást, ingatlanközvetítést, szabadalmi ügyvivői tevékenységet, közvetítői eljárásban folytatott közvetítői tevékenységet folytatni.

ÜGYÉSZ

Egy demokráciában az ügyészség feladata, hogy következetesen üldözze,, az alkotmányos rendet, az ország függetlenségét sértő vagy veszélyeztető” cselekményeket, a lopáson a vesztegetésen át a gyilkosságig. Egy ügyész biztosítja, hogy senkit ne érjen törvényellenesen jogi korlátozás. Elrendeli és felügyeli a nyomozást, felülvizsgálhatja a nyomozó szervek intézkedéseit, ő az, aki egy tárgyalás során a vádat képviseli.

 

Tanulási tipp mobillal:

Különösen szótanulásnál hatásos,ha a telefonod hangfelvevőjére felmondod a szavakat,és miközben mész a suliba,hallgatod. Csinálhatsz magadnak felelést is,majd visszahallgatod az eredményt.

Készíts tanuló play – listet, különféle tárgyakhoz különféle zenét társíts,így könnyebb lesz felidézni a tudást.

+1 Hosszú leckéknél készíts magadnak kis mozaikszavakat, amikről akár egy egész bekezdés is eszedbe jut, dogánál pedig idézd fel és írj!

Forrás:IM

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

megyunk csirke vadaszni

(petra, 2016.06.07 15:03)

Citrom-bonbon club

(Rália, 2012.12.03 19:11)

Sziasztok lányok! Kapcsolódjatok a Citrom-bonbon clubhoz! További információ: Bal oldalt(zölddel) Zene, majd a hozzászólások alatt. Jelentkezzetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a leg erdekesebb oldall

(Papp Beatrix, 2012.04.12 15:01)

nagyon jó tippek vannak , csak én nem vagyok jó töriből