Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szőrteleníts!

2010.06.11

Borotva

Előny:Gyors és kényelmes a használata,ráadásul a női borotvákkal kicsi az esélye annak,hogy megvágod magad.

Hátrány:A borotva csupán elvágja a szőrszálakat,nem húzza ki őket tövestül,ezért azok gyorsabban visszanőnek:Pár nap múlva szúrósan bújik ki újra.A rendszeres borotválástól sűrűbbé és erősebbé válik a szőrzet.

Tipp:Csak végszükség esetén használd,amikor nincs időd,vagy lehetőséged más megoldást választani.

Hideg gyanta

Előny:Nem égetheted meg vele a bőrödet.(Az előre elkészített gyantacsíkot némi melegítés után kell a szőrtelenítendő részre helyezni.)

Hátrány:A rövid szálakat nem viszi le,könnyen ragad,és a használata fájdalmasabb,mint a meleggyantáé.

Tipp:Egy próbát megér,hátha neked beválik.De a meleg gyanta határozottan jobb.

Epilátor

Előny:Minden szőrszálat tövestül tép ki,ezért használata után hetekig sima marad a bőr.Rendszeres használattól a szőrszálak ritkulnak és vékonyodnak.

Hátrány:Fájdalmas,ráadásul a rövid szálakkal nem mindegyik epilátor birkózik meg.A viszonylag drága készülékek árammal működnek,ezért különösen körültekintően kell használni őket.

Tipp:Ha bírod a fájdalmat-a szüleid pedig hajlandóak állni az epilálógép árát-,akkor jó megoldás!

Szőrtelenítő krém

Előny:Fel kell vinni a szőrtelenítendő testrészre,rajta hagyni 8-10 percig,aztán bő vízzel lemosni.A szőr növekedésekor nem válik annyira érdessé a bőrfelület,mint a borotválásnál.

Hátrány:A szőrtelenítő krémek erős vegyszerek,nagyon kell figyelni,hogy szembe,nyálkahártyára ne kerüljenek.A rövidebb szálakkal szemben olykor hatástalanok...

Tipp:Szeleburdi lányoknak nem ajánlott:nehogy túl hosszú ideig magukon tartsák a krémet,vagy a szemükbe kapjanak krémes kézzel.

Meleg gyanta

Előny:Gyantázás után hetekig nincs gondod a szőrtelenítésre.Rendszeres használattól a szálak ritkulnak,és vékonyabbá válnak.

Hátrány:Fájdalmas,és az otthoni alkalmazása nagy gyakorlatot igényel,mert ha rossz irányba rántod le a gyantacsíkot,akkor szőrtüsző gyulladás alakulhat ki.A túl forró gyanta égési sérüléseket okozhat.

Tipp:Az első gyantázásodat bízd szakemberre,és figyeld meg,hogyan csinálja.

Forrás:BRAVO GIRL!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Citrom-bonbon club

(Rália, 2012.12.03 14:24)

Sziasztok lányok! Kapcsolódjatok a Citrom-bonbon clubhoz!!! További információ: bal oldalt(zölddel) Zene, majd a hozzászólások alatt. Jelentkezzetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Citrom-bonbon club

(Vki, 2016.09.24 18:54)

Szerintem ez nem reklám felület.